Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

New Dehli: Hindoes, Moslims en iedereen

with one comment

Beste Karma,

de wekker gaat af. Het is 4:30 uur. Voor het laatst in Paro. Ons avontuur in Bhutan eindigt vandaag. Onze bagage wordt naar de bus gebracht, waar onze gids en chauffeur al op ons staan te wachten. Ze zijn er duidelijk niet blij mee. Ze voelen zich “on-happy”, dat ze afscheid moeten nemen van hun vrienden. Arya neemt weer afscheid voor de ingang van de luchthaven in Paro met een “Jicamalaya”, wat, ondersteund door de hele groep, door de vertrekhal heen resoneert. Iedereen is gelijk weer wakker geschud. Gezien aan de reacties van de bewaking en de aanwezige monikken vindt iedereen het prachtig. We zien Jonas, die franstalige vliegtuigmonteur, de turboprop een laatste check geven en “ready for take-off” wuiven. Hoeveel mensen we in een paar dagen Paro hebben leren kennen…
Op weg naar Dehli krijgen we te zien, wat we op de heenvlucht gemist hebben: een schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen van het Himalaya gebergte, die boven het wolkendek uitsteken. Met als hoogtepunt de majestueuze Mount Everest.

We vliegen het Indiase luchtruimn in en voor dat we het weten, zitten we al boven New Dehli. Waren we de heldere lucht van Bhutan gewend, hier hangt zover het oog rijkt, geen wolkje, maar een grauwe, geel-bruine sluier. Smog? Het is al 38 graden, warm voor zo vroeg in de ochtend; dat belooft wat.
Een georganiseerde bende op de autoweg. Druk, maar minder chaos als in Kathmandu. Rond het vliegveld zien de wegen er aardig netjes uit. De bus brengt ons naar het Imperial Hotel, waar een heel ontvangstcomitee al klaar staat. Met Indiase pracht en praal worden we onthaald. Van een Indiase schoonheid krijgen we allemaal een rode stip op ons voorhoofd. Nu  mogen we het prachtige, authentiek koloniale, hotel bewonderen.

Nadat we ons allemaal een beetje opgefrist hebben, volgt een tour door de wellness en fitness ruimtes en vlijt eenieder zich neer naast het zwembad, met een drankje naast het ligbed. De zwartgroene kraaien en de Beo’s maken gebruik van de zwembad fonteinen om ook een slokje te drinken.

Met de bus gaan we op tour door de stad en stappen uit in een oude Moslim wijk. Door nauwe, druk bevolkte steegjes, vinden we de weg naar een schrijn van een moslim heilige uit de 13de eeuw. Het graf wordt door iedereen eer bewezen door het te overladen met roze bloesems en prachtige groene gebedsdoeken.

Het contrast tussen arm en rijk wordt steeds zichtbaarder voor ons. Vervolgens zijn we door het Central Park van New Dehli gelopen (man, wat was het nog ontzettend heet zo laat op de avond) en van daaruit naar een Indiaas restaurant. Weer heerlijk gegeten. Afsluitend zijn we in een vijf sterren hotel nog naar de disco gegaan. Het feit dat we vanmorgen al vroeg uit de veren waren, bleek voor sommigen nu parten te spelen. De helft van onze groep verliet de disco om 24.00 uur, terwijl de echte die-hards het nog enkele uurtjes langer volhielden, alvorens zij terug gingen naar het hotel.

Written by de Bhutanese Metervreters

2 juni 2012 bij 07:46

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha boys,
  Fijn dat jullie op de weg naar Delhi nu de Mount Everest konden zien. ☺ Geweldige foto!
  Het hotel ziet er aan de buitenkant mooi uit, met een heerlijk zwembad. (lekker genieten hè Jack, Loek en John)
  Veel plezier, genot en wijsheid nog voor de laatste twee dagen.
  Dikke knuffel voor allen en een extra knuffel voor Mike en xxx van zijn drie dames ♥♥♥

  monique hovens

  2 juni 2012 at 10:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: