Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Bijna weg uit Bhutan: Shopping Day

with one comment

Beste Karma,

Vandaag alweer onze laatste dag in Bhutan en tijd voor de laatste inkopen van souvenirs en andere snuisterijen voor familie, kennissen en vrienden.  Alhoewel de dag begon met een korte yogasessie. Onder deskundige leiding van Kara, een Amerikaanse docente uit Tenessee werden ons vermoeid lichaam gerevitaliseerd en de stramme spieren opgerekt. Twee weken Bhutan gaan je niet in de koude kleren zitten.
Na een uurtje konden we fris en fruitig aan het ontbijt en was het tijd voor de organisatie van de inhoud van de diverse koffers en bleek dat de meest van ons kampte met ietwat overgewicht. Aldus werd besloten tot het centraal opsturen van overbodige bagage voornamelijk bestaande uit een aantal Gho’s ,  een tweetal flessen whisky en zo meer. Het geheel werd vakkundig verpakt in een aantal dozen en netjes ter verzending aangeboden aan het plaatselijke postkantoor.De administratieve afhandeling had nog heel wat voeten in de aarde maar nog een klein uurtje konden we onze weg vervolgen.

De rest van de dag werd  besteed aan inkopen en enkele van de jongens namen nog de tijd voor een bezoek aan het nationale museum van Bhutan.  Helaas was het oorspronkelijke gebouw gesloten vanwege opgelopen schade, ontstaan tijdens een aardbeving in 2011. Echter in een bijgebouw konden we onder andere uitgebreid genieten van een permanente tentoonstelling van een kleurrijke verzameling van traditionele maskers uit de diverse regio’s van Bhutan.

Nadat er nog kort werd genoten van het prachtige uitzicht over Paro  en de omliggende omgeving was het tijd om te hergroeperen en te vertrekken naar het hotel.  Hoewel de lucht wat dreigde vandaag, hebben we in de hele tijd, dat we in Bhuten waren, misschien 10 druppels regen gehad.

De dag werd in stijl afgesloten met een afscheidsdiner samen met onze gids en chauffeur, die voor hun inzet en kameraadschap nog een hartelijk werden bedankt.

We hebben de afgelopen periode tijdens onze reis door Bhutan veel indrukken opgedaan en enorm genoten van de natuur, cultuur en gastvrijheid. We hebben mogen  ervaren hoe de bevolking hier juiste weg probeert te vinden tussen enerzijds  economische  groei  en  anderzijds het behouden  hun traditionele op het boeddhisme geschoolde levenswijze.  Echter ook Bhutan ontkomt niet aan westerse invloeden. Deze zijn volop zichtbaar in steden als Thimpu en Paro.  We zijn benieuwd hoe een en ander zich de komende jaren verder zal ontwikkelen.  Het wordt in ieder geval een proces van vallen en opstaan. Het concept van BNG biedt ons inziens wel het kader om hierin de juiste weg te vinden.

Wij zijn inmiddels toe aan ons volgende en laatste avontuur van onze reis:  drie hectische dagen in New Delhi met als afsluiting een bezoek aan de befaamde Taj Mahal, het beroemdste monument van India.

TASHI DELEK 

Written by de Bhutanese Metervreters

31 mei 2012 bij 18:36

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ha Bhutanreizigers. Ben heel benieuwd naar de India verhalen. Vooral de Taj Mahal, heeft me altijd al erg aangesproken. Ik hoop op weer hele mooie foto,s daarvan, Veel groetjes Mike en de rest natuurlijk ook. Liefs Marianne.

    Marianne Raeijmaeckers

    1 juni 2012 at 20:48


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: