Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Mountain High: bijna 4000 m.

with one comment

Beste Karma,

Na een te korte nachtrust op onze Farmhouse lokatie in Paro, begonnen we deze dag met boeren activiteiten, zoals het melken van de koe, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Daarna een stevig boerenontbijt in het land van Gross National Happiness. De ruimte was feestelijk versierd en de tafel was gedekt met brood ala toast, jam en veel gebakken eieren en lekkere  koffie.

       

Het wachten is op Peter,  de jarige job van vandaag. Hij heeft gisteren samen met ons en andere Buthanese Feestneuzen zijn verjaardag mogen vieren. We hebben het uitbundig gevierd en redelijk lang volgehouden . Dus dat zal de reden wel zijn geweest ,of was het dat zijn grote familieschaar hem aan de lijn moest houden?
Onder een luidruchtig Hoera, Hoera ! werd hij dan toch in een feestelijk versierde eetkamer ontvangen.
Even later nadat we afscheid genomen hadden van dit boerenleven, een uitbundig met een witte doek nazwaaiende boer achtergelaten, waren we op weg naar  de Dzongdrakha village en storten we ons wederom op een klim voor waaghalzen (tenminste voor mensen met onze leeftijd) naar de Dzong Drakha Koemba Tempel, gebouwd op een smalle strook van  een rotswand.

De enige aanwezige was een oud vrouwtje, dat ons toch maar binnen liet, de altijd aanwezige monniken hadden waarschijnlijk van ons gepland bezoek vernomen en wijselijk zelf maar een  bezoek aan het dorp ingelast . Maar een klooster van zo’ n 1200 jaar oud is zeker de moeite van een bezichtiging waard.
Na een lunch in ons inmiddels opgebouwd kamp, vertrekken we weer na een  nieuw hoogtepunt in ons leven.  De Chelele Pass , op een hoogte van 3988 m. Daar aangekomen, willen we natuurlijk te voet weer wat hoger en komen we in de richting van 4000 m.

En Jawel hoor. Wederom worden we geroerd door een waanzinnig uitzicht met in de verte vaag de besneeuwde toppen van de Himalaya. Genietend van de rust en uitzicht laten we de wind door onze (bij mij althans wel) weinige haren waaien , met een zachte geluid van flapperende gebedsvlaggen.

    

Rob meende zelfs een yeti te zien, maar het bleek een van ons te zijn.

Terug gekomen in ons kamp wordt al snel het kampvuur aangestoken, waarna we wederom onze jarige Peter nog eens in het  zonnetje zetten met kadootjes van ons en onze Buthaanse reisgenoten.

    

    

De ploeg heeft zelfs de weg naar zijn tent versierd met kaarsen en bloemboeketjes.
Peter werd volop in het zonnetje gezet bij het kampvuur en overladen met cadeau’s.
Met Peter was al afgesproken, zijn  verjaardag in etappes te vieren. Dit was dus het moment voor het aanbieden van het eerste cadeau.
Namens de lopers werd hem een uniek, kostbaar kleinood overhandig. Een zilveren opsteker in de vorm van 2 wandelschoenen, met een wandelpad en bergen als achtergrond.

Zelfs het reisburo en Arya hadden cadeaus voor Peter. En Arya voerde zijn ondertussen al wereldberoemde yell “Jicamalaya” uit ter ere van Peter’s verjaardag.

En het kampvuur, op het feeeriek verlichte kampterrein, ging voort tot in de donkere uurtjes.
Wederom een  geslaagde dag.

Written by de Bhutanese Metervreters

29 mei 2012 bij 13:56

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha Peter,

  nogmaals gefeliciteerd ♫♪. Het ziet er gezellig uit.

  Groetjes,

  Monique

  Monique Hovens

  29 mei 2012 at 15:18


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: