Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Farmhouse dag

leave a comment »

Beste Karma,

Vanmorgen zaten we met zijn allen om 07.30 uur aan het ontbijt.  We waren de eersten. Het was nog bewolkt weer en er viel een enkele drup regen. Tot nu toe hebben we erg geboft met het weer.
Helaas namen we vandaag afscheid van Thimphu. We gaan met de mountainbike naar een Farm House in Paro. Paro is ons laatste station in Bhutan voordat we verder gaan naar New Dehli. De bikes stonden op tijd klaar voor ons hotel.  De rit die we voor de boeg hadden was 55 km lang, tenminste volgens het gps systeem.  De route was vlak, dalend maar ook zeker enkele malen stijgend. Op Jack na kon iedereen met de bike vertrekken.  De bus en de materiaalwagen zouden ons volgen. Het zonnetje kwam al weer goed te voorschijn. Het was al vroeg warm. Nadat Ruud zijn bike getest had zag hij er toch verder vanaf om deze rit met de bike te volgen. Hij ging samen met Jack als VIP-er  de groep op de route volgen. Indien nodig zouden ze de helpende hand aan kunnen reiken. Tegen 08.45 uur vertrokken we.
Onderweg was veel te zien, de mooie authentieke onderdoorgang van twee districten, verschillende politiecontroles voor het zwaarder verkeer,  groetende kinderen, welke met een handgebaar contact probeerde te maken.

     

Ook de omgeving was erg mooi. Maar ook  de inwendige mens werd niet vergeten. Onderweg werd nog even stil gestaan bij een fruitstalletje. Hier kochten we verrukkelijke aardbeien die ons weer aanzetten om de weg weer te gaan vervolgen. De batterij was weer opgeladen.
Tegen 14.00 uur kwamen we aan in de hoofdstraat van Paro. Hier werden we in een klein restaurantje voorzien van een verdiende lunch. Jack en Ruud hadden ondertussen al de nodige winkeltjes bezocht.
De bus bracht ons naar onze overnachtingsplaats, een kleine 20 minuten rijden van Paro, genaamd Farm House. Tja wat moesten we van het Farm House vooraf verwachten? Een boerderij met koeien en kippen? Modern ? We waren erg nieuwsgierig.  In de verte zagen we het Farm House opduiken, afgelegen op een berg.

Door onze gids werden we geattendeerd op de agressieve honden, opletten dus.
Aangekomen werden we opgewacht door de boer en de boerin des huizes, Je waande je hier terug in de “middeleeuwen”.  Tsjonge,  tsjonge wat een tegenstelling met  de hotels die we eerst hadden. Maar wel mooi om deze grote tegenstellingen te ervaren.  Er waren hier 4 slaapkamers voor de gasten. Er lagen matrassen op de grond.  Er was een overvloed aan vliegen en andere ongedierte die je normaliter op de boerderijen tegenkomt, alleen leek het hier een beetje erger. Het gekakel van de tientallen kippen trok Rob z’n aandacht en voordat we het wisten zat Rob met de eigenaar in het kippenhok. We konden eieren rapen en voordat we het wisten hadden we een emmer vol met wel honderd eieren. Nu even oppassen dat het geen “Scrambled eggs”  worden.

De kinderen van deze mensen spraken goed Engels. Goed voor hun toekomst. Met gebarentaal kon je soms contact maken met de boer en de boerin. De gids leidde ons door hun huis, met de grootste kamer ingericht als huisaltaar.

Boeddhistische kunst en levensstijl staat hier erg hoog in het vaandel. Dat zie je op alle manieren terug. Tot en met het behang. Op de badkamer moest je opletten. Eerst de electrische boiler uitzetten voordat je een douche gaat nemen, anders werd je lichtjes onder stroom gezet. Buiten wees de gids ons naar het hotstone bad. Het was een open ruimte, welke omgeven was van platen met  bovenop een primitieve dakbedekking. In deze ruimte lagen vier langwerpige gaten.  In deze gaten zaten halverwege een schuif. Voor deze schuif worden de gloeiend hete stenen gelegd die daarna worden overgoten met water. Deze combinatie moet het hotstone gevoel weergeven.  Wie zal er morgenavond gebruik van maken?
Nadat een ieder zijn slaapplaats had gevonden maakten we gebruik van een kleine twee uurtjes siësta.
Tegen 16.30 uur vertrokken we met zijn allen richting centrum van Paro. Rutger bleef achter in het Farm House;  hij voelde zich niet helemaal lekker. In het centrum hebben we uitgebreid winkeltjes en de directe omgeving bezichtigd.
Tegen 19.00 uur zijn we gaan dineren in een lokale visrestaurant. Hierna hebben we de avond nog gezellig met elkaar doorgebracht.

Written by de Bhutanese Metervreters

29 mei 2012 bij 12:41

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: