Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Meditatie dag

with 3 comments

Beste Karma,

we zijn vanmorgen met 6 man vertrokken voor een spirituele reis naar 2 monasteries.
Helaas: Loek kon niet mee vanwege een ontstoken hand. Hij is vanmorgen al naar het ziekenhuis geweest en hem is aangeraden een dagje rust te nemen.
We vertrokken rond 8:45 uur en halverwege mochten we de bus even uit voor een fotoserie van 4 stupa’s met gebedsmolens, die werden aangedreven door waterkracht.

Eveneens de moeite waard was een rotsschildering van Guru Drupchu.

Even later kwamen we bij de eerste monastery aan. Wel even eerst een pittige klim van 100 m omhoog. Het was de moeite van de beklimming waard. Wat een uitzicht en wat een rust.
Behalve voor Rutger, die te dicht in de buurt kwam van een wild paard op de helling. Hij kreeg een voorzichtige waarschuwingstrap met 2 achterpoten uitgedeeld. Hij had gelukkig niets.

Na meditatie en het aansteken van 9 boterlampen zijn we naar de 2e  monastery gegaan. Middels het gooien van drie dobbelstenen in een schaaltje in de hand van een monnik, konden we eens wens doen. Uiteraard in de hoop, dat deze ook in vervulling gaat.
Na deze meditatie verlieten we de gebedsruimte, waar we halverwege de afdaling heerlijk lunch genoten bij een stupa. Het lunchpakket was rijkelijk goed gevuld.
Toen we heelhuids onder kwamen, stond de bus al klaar. Op naar de derde monastery, waar we astrologie zouden krijgen. Maar bij aankomst bleek de monnik afwezig te zijn en ging de les helaas niet door. Dus na een kleine rondleiding zijn we weer vertrokken over een binnenplaats gevuld met blaffende en bijtende honden.(hé Mike!!!!)

De bus weer in, terug naar het hotel.
Om 5 uur zijn we gaan kijken bij de Zhong van alle ministeries, naar de ceremonie van het strijken van de vlag. Het was mooi om te zien, compleet met alle toeters en bellen.

We waren er als eersten, en dus hadden we de beste plaatsen achter het hek. Achter ons vulde de straat zich met Indiase toeristen, maar wij stonden vooraan.

Wij zijn helemaal klaar voor de komende Farm en kampeerdagen.

 

Written by de Bhutanese Metervreters

25 mei 2012 bij 18:57

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha boys,

  Weer indrukwekkende foto’s; die van de rotsschildering spreekt mij heel erg aan. Hopelijk gaat het met Loek’s hand al weer wat beter.
  Ja Rutger en Mike, soms moet je niet te dicht in de buurt van beestjes komen die met rust gelaten willen worden. ☺☺ (de term “blaffende honden bijten niet, gaat dus niet altijd op)
  Veel wijsheid, plezier en geluk gewenst vanuit het warme Nederland.
  xx

  monique hovens

  25 mei 2012 at 23:43

 2. Hallo reizigers..Wat een fantastische verhalen en foto,s weer. Vooral die rotsschildering lijkt me in het echt nog veel indrukwekkender. Het is altijd een grote wens van mij geweest om naar India en omliggende landen te reizen. Op deze manier kan ik het toch wat meebeleven, dank jullie wel. Veel liefs Marianne. En Mike mooie foto, en groetjes ook van Rico.

  Marianne Raeijmaeckers

  26 mei 2012 at 08:12

 3. Volgens mij zijn jullie een beetje heiliger als jullie terugkomen!, indrukwekkend hoor!,
  Veel beterschap voor de geblesseerden en een knuffel voor Rob!
  Geniet nog mannen!,!!!!!!!!!
  Conny

  Conny en Fons

  28 mei 2012 at 12:27


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: