Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Phobjika Vallei

with one comment

Beste Karma,

Vandaag is het alweer een week geleden dat wij uit Venlo vertrokken. Vannacht hebben we in tentjes geslapen. Het was ’s nachts een zeer aangename temperatuur en iedereen heeft goed geslapen. De dag begon met een stralend blauwe hemel en dus beloofde het weer een perfecte dag te gaan worden. Rond 7.00 uur waren de meesten al opgestaan en gingen zich wassen. Daarbij had je de keuze uit wassen in de rivier, bij een gammel kraantje of een bakje water.
De kok had weer goed zijn best gedaan voor het ontbijt: rijst met groente, toast, gebakken aardappelen en natuurlijk weer koffie, thee en sap. Het is knap hoe hij in deze omstandigheden dit voor elkaar krijgt.
Na het ontbijt vertrokken we richting Gangtey (de vallei van de zwartnek kraanvogels). In het eerste dorp bezochten we de plaatselijke markt.  Mooi om te zien wat er allemaal aangeboden werd, voornamelijk allerlei soorten groente en fruit. Het was enorm druk. Wij waren (zo te zien) de enige toeristen op de markt. In het buitenland zie je vaak dat je door de plaatselijke bevolking wordt aangestaard. Hier was iedereen echter met zijn eigen ding bezig, toonde in het geheel geen interesse in het bezoek. Daardoor kreeg je het gevoel volledig op je plaats te zijn.

De rit naar Gangtey zou ongeveer 3 uur gaan duren. De maximum snelheid in Bhutan is 45km p/u. In werkelijkheid ligt de gemiddelde snelheid een heel stuk lager. Je snelheid wordt beperkt door het slechte (soms geen) wegdek, tegenliggers, mens en dier. Onderweg ontmoetten we de eerste Yak. Van dit exemplaar werden meteen ongeveer zo’n honderd foto’s genomen. Maar zoals dat vaak gaat, na de volgende bocht stond een heel dal vol met Yaks.

Halverwege werd geluncht in een gezellig restaurantje. Er verscheen wat bewolking en er vielen enkele druppels.

Dit werd weer afgewisseld met zonnig weer. Na ontelbare bochten bereikten we Gangteng klooster. Vanuit het klooster kijk je uit over de hele vallei. Het klooster dateert uit 1613 en is tevens een  opleidingsinstituut voor monniken.

Na de bezichtiging startte een korte wandeling van 4km over een nature trail. Tijdens de wandeling hadden we een mooi uitzicht over de vallei, waardoor we alweer in de gelegenheid werden gesteld om de geheugenkaartjes van onze camera’s te vullen.

De wandeling eindigde in het klooster Khewang Lhakhang. Tijdens onze aankomst waren de monniken juist bezig met een gebed. Het was een beetje vreemd midden in de tempel te staan tussen de murmelende monniken. Op een ereplaats zat een jongetje waarin men de reïncarnatie zag van een van de vroegere heiligen van het boeddhisme.
Een paar honderd meter van het klooster stond onze bus klaar, die ons naar het Crane Observation & Education Centre bracht. Omdat de kraanvogels al gevlogen waren (in maart/april vliegen ze terug naar Tibet), was er voor ons niet zo veel te zien. We keken even naar een videofilm over deze dieren en besloten toen naar ons hotel te vertrekken.

Bij aankomst in het hotel werden we weer hartelijk ontvangen. Na een kop thee of koffie verdween iedereen naar zijn kamer om zich op te frissen en de bagage voor te bereiden voor de komende 3daagse trekking.

Written by de Bhutanese Metervreters

22 mei 2012 bij 14:55

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha boys,

  Weer mooi om te lezen en mooie foto’s. Heb gisteravond ter gelegenheid van mijn oudejaarsavond 9 glazen wijn genomen, voor ieder een. Smaakte heerlijk en was daarna behoorlijk teut☺☺. Ben mijn nieuwe levensjaar vanochtend dan ook mooi begonnen. De zon schijnt hier en het is ca 25 graden. Heerlijk toch.
  Wens jullie voor de komende 3daagse trekking veel wijsheid en plezier toe.
  Knuffel aan allen en dikke kus voor Mike van je dames.♥♥♥

  Monique Hovens

  22 mei 2012 at 15:11


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: