Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Gangtey Trek de laatste etappe

with 5 comments

Beste Karma,

na een heerlijke nachtrust werden we in de vroege ochtend alweer gewekt door Nima. Wat is dat toch lekker genieten om wakker te worden onder het genot van een opkomend zonnetje,  tjilpende vogels , hinnikende pony’s en een lekker bakkie koffie. Alvorens we aan tafel gingen voor het ontbijt werd voor elke pubtent een bak warm water neer gezet om ons lekker op te frissen. We hadden weer heerlijk ontbeten in de buitenlucht.

Snel onze eigen rugzak gepakt en konden we Khotokha verlaten voor onze laatste etappe van de Gangtey Trek . Op de route stond voor deze afstand slechts 12 kilometer gepland echter door het hoogteverschil zouden we over deze afstand toch zo’n 6 uurtjes lopen van Khotokha via Chuzomsa naar Wangdue.  Bij de  brug bij de Wangduephodrang zou de bus wederom klaar staan om ons naar het het hotel te brengen.
Voordat we vertrokken hadden we eerst aan onze samoerai gasten echte Hollandse Delft’s blauwe klompjes als dank overhandigd.

Vol goede moed begonnen we aan de laatste etappe. Het eerste stuk was al gelijk een behoorlijke klim tot wel een hoogte van 3.400 meter.
We zouden vanaf dit punt de voeten van het Himalaya gebergte zien echter door de bewolking konden we slechte een kleine glimp hiervan opvangen.

Dit gemis werd echter volledig  gecompenseerd door de wonderschone natuur. Tijdens de afdaling kwamen we ogen en oren tekort. We genoten van het tjirpen van de cicaden en de mooie in het wild groeiende orchideeën.

Onder een prettige en aangename warmte genoten we wederom van de prachtige omgeving. De afdaling was behoorlijk steil en in een paar uurtjes zouden we 1.500 meter moeten dalen. Met name voor Peter was de afdaling behoorlijk zwaar. Gelukkig had een passerende dorpsbewoner voor Peter een wandelstok gemaakt. Hiermee kon Peter een stuk beter uit de voeten.

Halverwege de afdaling leek het wel of we in een vlindertuin terecht waren gekomen. Volop genoten wij van de diversiteit aan grootte en kleuren van de vlinders.

       

De zon stond nu hoog aan de hemel en het begon behoorlijk warm te worden. In de verte konden we de brug en de rivier zien liggen echter gelukkig was de bus ons een stuk tegemoet gekomen, zodat we om 14.00 uur uitgeput in het busje plaats konden nemen. Alvorens we vertrokken, hebben we eerst een groepsfoto gemaakt.

Een half uurtje later kwamen we in Dragon Nest in Wangdue aan, waar de VIP- ers op ons stonden te wachten. Uiteraard de ervaringen van de trektocht eerst uitgewisseld, waarna we allen toe waren aan een heerlijk bad…..

Written by de Bhutanese Metervreters

22 mei 2012 bij 16:33

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. ha opa! neem de wandelstok maar mee naar nederland. een leuke souvenier toch!
  en orchideen die zo maar groeien in het wild, paradise on earth!

  ima

  Rho

  22 mei 2012 at 17:57

 2. Ha boys,

  weer mooie foto’s. Jullie schrijven het zo op en maken op een wijze de foto’s dat ik het gevoel ben er echt bij te zijn. Ik denk dat dit voor meerdere mensen geldt die jullie blog bezoeken. Mijn complimenten voor de fotografen en de auteur(s).
  @ Mike, je kijkt wel een beetje beteuterd/moe. Je mist je 3 dames zeker ☺☺. (ik mis je wel hoor maar de tijd vliegt zoals ze zeggen, vooral als je in de tussentijd weer een jaartje ouder bent geworden ☺♫)
  Dikke knuffel aan allen en voor Mike een extra knuffel en xxx van je dames.

  monique hovens

  22 mei 2012 at 18:05

 3. Heej Rob en vrinde,

  weej vinde ut geweldig um te laeze waat geej allemaol meimak.
  Super moeie foto´s. weej spitse os alweer op morrege.
  Fijne reis veerder en hiel vuul groete van
  Loek, Liel, Imke en Fleur

  familie de Groot

  22 mei 2012 at 22:29

 4. lekker maaltje mike …. 😉

  groet

  andries

  andries

  29 mei 2012 at 11:27

 5. Hey Ruud, ik ben je reisverslag aan het lezen. Wat hebben jullie een mooie tocht al gemaakt. Goede reis verder en tot binnenkort.

  Groetjes Bellagonda

  Bellagonda

  30 mei 2012 at 14:11


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: