Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Raften op de Pho-Chu

with 4 comments

Beste Karma

Wederom vroeg uit de veren vandaag. Er was even wat ruimte nodig om te klagen over het ontbreken van  (warm) water of de ontmoeting met een kakkerlak.  Tja wat wil je als je twee dagen  in luxe hebt gebaad. Dit was weer back to  basic . Na het eenvoudige maar smaakvol ontbijt vertrokken we naar het outdoor camp, onze volgende overnachtingsplaats. De verwachtingen waren niet hooggespannen, maar hier aangekomen werden we aangenaam verrast ( hoeveel geluk kan een mens hebben). Een erg mooie plek  met,  direct gelegen  aan de rivier De Mo Chu. Onze harten  als oud-scouters begonnen spontaan harder te kloppen.

Snel werden de tenten ingericht, overigens van uitstekende kwaliteit, en begonnen we aan  een nieuw avontuur:  raften  op de Pho Chu.  Volgens onze begeleider en captain of the booth geen tocht voor watjes. Als echte kerels stonden we te popelen, dus snel de bus in en op weg naar het vertrekpunt. Via een enerverend ritje met talloze haarspeldbochten en een prachtig vergezicht bereikten we tenslotte het point of no return. Goddank hebben we een chauffeur van wereldklasse. Na enige uitleg over het gebruik van de peddel  en andere belangrijke zaken betreffende de veiligheid kon de tocht beginnen. Op het midden van de rivier moesten we nog even oefenen. Toen begon het echte werk.  Diverse woeste stroomversnellingen hebben we overwonnen, helaas niet zonder een nat pak.  Vooral Rob en Loek, onze voormannen, hebben het zwaar te verduren gehad.

Eenmaal in rustiger vaarwater gekomen konden we bijkomen van onze inspanningen en genieten van het uitzicht en de rust om ons heen.  We werden daarbij  gevolgd door talloze nieuwsgierige koeienogen. Het was hard werken voor de jongens maar dankzij het uitstekende teamwork en de goede leiding van onze captain Rinche, arriveerden we levend en wel op onze eindplek.

Hier namen enkele waaghalzen nog een duik namen in de rivier. Gezien de temperatuur van het (smelt)water was dit van korte duur.Nadat alle spullen waren ingeladen en iedereen was opgedroogd was het alweer tijd voor de lunch. Dus snel terug naar het camp . De catering stond al klaar en het was weer een culinair hoogstandje.  Moe en voldaan werd de middag verder genoten met momentje voor onszelf. De een genoot aan het water van een Foster (biertje), de ander dook in een boek. Op het  eind van de middag kwam er weer enig leven het gezelschap en werd zowaar een partijtje voetbal gespeeld tussen twee gemengde Nederlands- Bhutaans teams. Helaas viel al snel de duisternis in en moest de match om veiligheidsreden worden gestaakt.  Voor Loek een minuut te laat want hij had zijn enkel al verstuikt. Gelukkig  viel de schade mee.

Het hoogtepunt van deze avond werd het kampvuur waarin de jongens herinneringen konden ophalen uit de oude doos. Uit volle borst werden liederen gezongen uit  het scoutingverleden en de vastelaovend. Om de kelen te smeren werd er af en toe een biertje genuttigd uit onze eigengemaakte koelbox aan de rivieroever.  Zelfs het Wilhelmus ontbrak deze avond niet. Onze gids trakteerde ons tot slot nog op een origineel Bhuthaans lied. Langzamerhand werd het tijd om onze tenten te gaan opzoeken en kwam weer een eind aan een sportief en cultureel dagje Bhutan.

Written by de Bhutanese Metervreters

22 mei 2012 bij 14:38

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha boys,

  ziet er stoer uit.

  liefs,

  Monique Hovens

  22 mei 2012 at 15:15

 2. supercoooool
  ima

  Rho

  22 mei 2012 at 17:49

 3. Jééé, actie zo te zien! Geweldig.
  Astri

 4. Jullie zijn echte “die hards”
  Nog veel plezier en ik sta te wachten op het vervolg.
  Groetjes jan

  Jan smeets

  23 mei 2012 at 18:39


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: