Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Bhutan

with 3 comments

Beste Karma,

Vanmorgen wederom genoten van een heerlijk ontbijt. Om 9.o0 uur wederom met ons Yeti-taxi-traveler busje naar de Kahtmandu-luchthaven gereden. Op de hoofdweg was het gigantisch druk, echter onze chauffeur wist ons hier probleemloos doorheen te loodsen. Na de nodige check’s en pascontrole ( ja hoor, dit keer moesten we weer atributen achterlaten ) zaten we met welgeteld 30 personen te wachten op het  sein voor “boarding”.
Met enige vertraging konden we ons naar het propellor aangedreven toestel begeven. We hadden allemaal een plaats aan het raampje. Echter door de bewolking konden we de Mount Everest helaas niet zien. Door de thermiek was het laatste kwartiertje in het vliegtuig een ware beleving. Vooral John werd hierdoor behoorlijk op de proef gesteld.( is helaas wat ziekjes).
Met enig zweet op ons voorhoofd arriveerden wij op onze bestemming. Normaal gesproken géén probleem echter wie naar Bhutan vliegt, ontkomt er niet aan en heeft géén keus. De nauwe bergsleuf is de enige aanvliegroute op het Himalaya-koninkrijk. Het Drukair toestel propte zich na het onvergetelijk uitzicht tussen de bergwanden door en vliegt rakeling over de bergtoppen. De adembenemnde duikvlucht eindigt net voorbij de huizen van Paro, de stad met het enige vliegveld in Bhutan.

Bhutan: het laatste Shangri-la op aarde.  Daar waar de Boeddhistische klok langzamer tikt dan onze gejaagde Hollandse wijzers.
Alvorens wij het busje instapten werden we officieel welkom geheten middels het aanreiken van een Khadar. Hoogste tijd om snel naar ons overnachtingsadres in Thimphu te gaan. Een tocht van zo’n vijftig kilometer overde verharde en vernieuwde snelweg tussen Paro en de hoofdstad. In praktijk niet meer dan een tweebaansweg langs de diep uitgesleten rivieren en witgepleisterde kloosters leidt.
Onderweg hebben we het Tachong-klooster bezocht. Deze tempel  dateert uit 1433 v. Chr. en voordat we deze inkwamen moesten we eerst een stalen brug over. Jawel hoor : het eerste avontuur. Deze brug is met 400 jaar oude staalkabels aan elkaar vastgeketend. Een ware belevenis en we besloten hier een groepsfoto te maken.

Na een rondleiding door het oude klooster vervolgden we onze weg naar Thimphu. We hebben zojuist ingecheckt en wij kunnen met trots mededelen dat we in de hemel terecht zijn gekomen. Wat een super,super mooi hotel met zeer vriendelijke mensen in een waanzinnig mooie omgeving. Dit is voor ons allen het ware geluk.
Wij zijn verwelkomd met bloesemthee en een gezamenlijk gebed, voorgegaan door onze Boeddhistische priester.

Na het o zo nodige opfrissen werden wij allen verzocht naar een aparte ruimte te komen, waar wij in traditione Bhutaanse Gho’s gekleed werden.
Aldus weer toonbaar voor de buitenwereld hebben wij bij een kampvuur enkele Bhutaanse dansen bewonderd en zijn toen aan tafel gegaan.

Written by de Bhutanese Metervreters

15 mei 2012 bij 19:25

Geplaatst in Avonturen in Bhutan

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha boys,
  gelukkig dat jullie goed zijn aangekomen. Kneep hem vanmiddag wel een ietsiepietsie maar wist diep van binnen ook wel dat alles goed zou komen. Zal wel indruk op jullie allemaal gemaakt hebben die landing.
  @Mike, Ashley is geslaagd voor haar praktijkexamen♫
  Een knuffel voor allemaal en voor Mike dikke knuffel en kusjes van je drie dames.♥♥♥

  Monique

  monique hovens

  15 mei 2012 at 20:14

 2. Hoi allemaal,
  Tjonge wat een ervaringen in zo’n korte tijd al. En jullie hebben nog wat voor de boeg.
  Groetjes, Astrid en Hans

 3. Heren Bhutan-gangers,

  Erg leuk om jullie avonturen te volgen elke dag.
  Ruud, ik had het met je vader erover en toen ben ik jullie site gaan zoeken. Ik print alles uit zodat je vader het ook kan lezen. Wordt toch tijd voor een internet-cursus… 😉
  Veel plezier en succes nog daar.

  Groeten, John.

  John Stikkelbroeck

  16 mei 2012 at 10:33


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: