Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

Duizend tempels en een crematie

with 3 comments

Beste Karma,

al vroeg op, en nagenietend van het katertje van gisteravond, hebben we ontbeten en zijn we met onze gids Diwalka in het busje gestapt richting Durbar Square. Gewandeld tussen duizend tempels en tempeltjes. Heel bijzonder was de tempel van de Living Goddess, waar fotograferen verboden was, maar we hebben haar zelf mogen aanschouwen achter een raam op de bovenetage. Vol devotie hebben wij haar begroet met een “namaste”.

Terug in de bus door naar de Thura van Hanuman, de apengod. Deze tempel maakte zijn bijnaam van apentempel meer dan waar.

    

Als de offerandes in de schrijnen geplaatst waren, deden de apen alle moeite om de rijst en koekjes er weer uit te vissen.
We hebben gelunched op momo’s en zijn doorgelopen naar de Stupa van Baudhanath, een zeer indrukwekkend bouwwerk, wat met recht op de Unesco werelderfgoedlijst staat. De Stupa zelf is, van bovenaf gezien, weer een inspiratiebron voor Thangka, een schildertechniek van verf op katoen. In een atelier is ons deze techniek uit de doeken gedaan en hebben wij de prachtigste mandala’s kunnen bewonderen.

Van Baudhanath naar de Hindu tempel van Pashupatinath, waar we eerder hadden kunnen zijn, als Dick zijn camera niet in dat atelier had laten liggen, dacht hij…
De tempel zelf mochten we niet betreden als niet-Hindu, maar de crematies aan de achterzijde zijn een doorlopende gebeurtenis, die ook ’s nachts gewoon doorgaat.

Written by de Bhutanese Metervreters

14 mei 2012 bij 15:26

Geplaatst in De Reis naar Bhutan

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Leef manne,

  zoe liek ’t net of det weej d’r zelf ein bietje beej zien. Rob weej genete van dien verhaole!
  Veur allemaol eine dieke knoevel en veur Loek ein kösmoel!!!

  Riëtta en blage.

  Riëtta Peters-Roodbeen

  14 mei 2012 at 18:36

 2. Hoi Ruud en vrienden
  wat een leuke verhalen, en een indrukken van die andere wereld. Laat je niet gek maken door al die mensen om je heen die iets willen verkopen. Goed afdingen hoor!! ook al schaam je je rot daarvoor, het is en blijft een spel in het oosten. Goed genieten en hopelijk blijft het voorlopig koel genoeg.
  Groetjes Annet Meyer

  Annet meyer

  15 mei 2012 at 12:44

 3. Erg leuk en indrukwekkend om te zien wat jullie allemaal meemaken! wat een andere wereld! Wordt vast een onvergetelijke reis! Geniet ervan nog deze laatste week!
  Groetjes Bas Vallen

  Bas Vallen

  27 mei 2012 at 19:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: