Bhutan

Reis naar Bhutan 2012

with 2 comments

 

Beste lezers,

hartelijk welkom op ons blog.
Zoals beloofd zullen we jullie , daar waar mogenlijk , een reisverslag geven van wat wij  zoal doen in het verre Azië. We mogen een reis maken naar de mooiste landen van de wereld.
Echter voordat we zover zijn willen wij jullie voorstellen aan “Karma”. Het blog zal steevast begonnen worden met “Beste Karma”.
Met het zweet om onze voorhoofden zijn we in Katmandu (Nepal ) gearriveerd en de reis is zeer voorspoedig verlopen.
Graag wil ik nu nog ven terugkomen op het begin van onze reis van afgelopen vrijdag.

Het was de afscheidsavond van onze kids en onze lieftallige dames  :

Vrijdagavond : 11 mei 2012

Beste Karma,

Zoals de Chinese filosoof Confusius al zei : elke grote reis begint bij de eerste stap. Nou, de eerste stap voor het grote avontuur is gezet.

Klaar voor de reis van ons leven. Allemaal worden we ouder en het gezegde luidt : hoe grijzer, hoe wijzer.  Als wij morgen het avontuur aangaan, halen we alles uit onszelf om het tot een goed einde te brengen. Elke uitdaging leert ons nieuwe dingen die op hun beurt weer bijdragen aan ons eigen levensverhaal en onzs eigen levenswijsheid. Wij zijn een vriendgroep die de confrontatie aangaat en zich openstelt voor het grote avontuur.
Degene die al in de voetsporen van onze voettochten door Europe heeft gewandeld is stadsdichter Herman Verweij.  Hij heeft een gedicht voorgedragen welke geheel in het teken stond van het ontstaan van onze vriendengroep bij de scouting en de reis  naar Bhutan.
Vervolgens hadden we Henriëtte Stroucken uitgenodigd.  Zij heeft aan de toehoorders het verhaal van onze missie in Bhutan besproken . Nadat Karma (een Bhutanese die al 15 jaar in Nederland woont) de “does and the don’t-s “over Bhutan had uitgelegd, kregen we officiëel de vlaggen van de Floriade overhandigd. Deze vlaggen nemen wij mee naar Bhutan alwaar ze officieel via een plechtige ceremonie gezegend zullen worden.
Na de pauze konden we genieten van  de powerpoint presentatie over wat geluk voor de vriendegroep persoonlijk inhield. John had gezorgd voor een wenslantaarn. Deze werd buiten op de parkeerplaats opgelaten, waarmee onze dromen in vervulling zouden gaan.
Bij binnenkomst stond onze volgende verrassing te wachten. De dames hadden een eigen tekst gemaakt op het liedje : “euveral leed ut gelök verborge” en in gepaste kledij  ( zie foto) hebben ze uit volle borst dit liedje ten gehore gebracht.  Voordat we naar bed gingen heeft Jack ons nog de pasje van het dansje geleerd welke wij in Bhutan op moeten voeren. Hilariteit alom. Na deze dans en zeer gezellige avond zochten we op tijd onze kamer op .

Zaterdag: 12 mei

Beste Karma,

vanmorgen als zeer vroeg uit de veren. Om zes uur stond het busje van van de Munckhof al op ons te wachten. Na een emotioneel afscheid van de dames begon het avontuur voor ons echt. We  waren ruimschoots op tijd (8.00 uur) op de luchthaven Schiphol en ook het inchecken was een fluitje van een cent. We konden het daarom lekker rustig aandoen. Voordat we naar de incheckbalie gingen hebben we nog genoten van de Guinness-cake welke Rutger speciaal voor deze reis gebakken had. Normaliter maakt hij voor elke reis een notenbrood. Om klokslag 10.45 uur zijn we vertrokken voor een 12 uur durende reis ( met de nodige tussenstops )via Schiphol-Frankfurt-Doha-naar Katmandu in Nepal.

Zondag : 13 mei

Beste Karma,

We zijn gearriveerd in Nepal. Het is hier lekker warm en goed uit te houden op de kamer. De reis vanmorgen vanuit Doha (Qatar) naar Katmandu is ook weer zeer goed verlopen. De vlucht en het eten waren goed. Met name het laatste stuk voor de landing was erg mooi. Want zeg nu zelf : Denk je aan Nepal, dan denk je aan de imposante bergen van de Himalaya en de verschrikkelijke sneeuwman, Yeti. En ja hoor, ook wij konden van uit ons raampje genieten en hadden een prachtig uitzicht op de Himalaya (zie foto).

Bij aankomst hebben we nog eerst wat formulieren voor het visum ingevuld waarna  we onze koffers van de bagageband konden halen en voor ons al het busje van het Hotel Himalaya klaar stond. We wisten niet wat we allemaal onderweg naar het hotel zagen. Een hele cultuurschock ging door ons heen. Onvoorstelbaar: wat een mensenmassa, koeien midden op de weg, kippen hangend aan de fiets, stroomkabels her en der met tientallen aan elkaar geknoopt…….Een grote warboel van zowel verkeer als gebouwen.
Al met al zitten we nu in een bijzonder mooi hotel en gaan dadelijk op een kleine excursie het stadsdeel Patan City in Kathmandu.

Written by de Bhutanese Metervreters

13 mei 2012 bij 09:28

Geplaatst in De Reis naar Bhutan

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fijn om te lezen dat jullie vlucht goed verlopen is. En wat een welkomst-uitzicht vanuit het vliegtuig…. Waanzinnig! Ben zeer benieuwd naar jullie verdere verhalen. Let goed op elkaar, maar vooral: ENJOY!
  Groetjes en een knuffel voor broer-lief van Astrid, Hans en de rest van de koedeljach

  Astrid Roggen-Hazenbosch

  13 mei 2012 at 13:36

 2. Wij zijn jullie ook aan het volgen. Geweldig wat een uitzicht vanaf die hoogte vanuit het vliegtuig. Iedere dag natuurlijk weer nieuwe ervaringen opdoen. Geniet er van. Gr aan iedereen. Gert en Nellie Kortink

  gert en nellie

  14 mei 2012 at 09:46


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: